HAPRO SKIBOX: DE IDEALE DAKKOFFER VOOR UW WINTERSPORT

Wat een heerlijk vooruitzicht! De wintersport vakantie in het verschiet, lekker afdalen van de pistes met uw eigen ski’s en/of snowboard. Maar hoe gaat uw ski’s en/of snowboards en extra bagage meenemen naar uw wintersportbestemming? Een skibox of dakkoffer biedt dan uitkomst.

HET VERSCHIL TUSSEN EEN SKIBOX EN EEN DAKKOFFER

Het voornaamste verschil tussen een skibox en een dakkoffer is dat de skibox, zoals de naam al verklapt, specifiek is ontworpen voor het vervoeren van ski’s, snowboards, stokken en skischoenen terwijl een dakkoffer een bredere toepasbaarheid heeft voor het vervoeren van diverse soorten bagage. Een skibox is een praktische en handige oplossing voor het vervoeren van bagage van en naar de skipiste.

In het verleden waren de skiboxen altijd lang en smal van vorm. Deze box was dan uitermate geschikt voor de wintersport, maar minder geschikt voor zomervakanties of weekendjes weg. Om het frequenter gebruik en het gebruiksgemak van de dakkoffer te optimaliseren voor zowel de wintersporter als de zomervakantie of weekendjes weg is de “echte skibox” eigenlijk een beetje achterhaald en vervangen door de universele dakkoffer.

Natuurlijk is de typische skibox zoals u die kent nog niet geheel verdwenen. Wilt u een skibox die lang en smal is dan heeft u de Hapro Traxer 6.2 Anthracite als alternatief. Houd u er wel rekening mee dat hier niet zoveel ski’s in kunnen als de universele Dakkoffer. Ook heeft Hapro met de Hapro Nordic 10.8 Brilliant Black een brede skibox in het assortiment. De Hapro Nordic 10.8 is uitermate plat, maar niet smal zoals een conventionele skibox. Het is een weliswaar een echte skibox, maar niet zoals u  gewend bent. Door zijn platte vorm sluit de Hapro Nordic 10.8 perfect aan op de carrosserie van moderne auto’s. Het nadeel van deze platte dakkoffer is uiteraard dat hij minder goed inzetbaar is voor de zomervakantie en/ of weekendjes weg.

UNIVERSELE DAKKOFFER GESCHIKT VOOR DE WINTERSPORT

De grootste dakkoffer, de Hapro Cruiser 10.8 met maar liefts 600 liter inhoud (verkrijgbaar in de kleurvarianten Anthracite en Brilliant Black) biedt plaats aan maar liefst 9-10 ski’s. De Hapro Traxer 8.6 en Carver 8.5 bieden plaats aan maximaal 7-8 ski uitrustingen. De middelgrote dakkoffers Hapro Zenith 6.6 en Hapro Traxer 6.6 biedenplaats aan maximaal 6 ski uitrustingen. U dient er ten alle tijde rekening mee houden te houden dat de maximale dakbelasting niet overschreden wordt.

VOORDELEN UNIVERSELE DAKKOFFER VS. SKIBOX

Zowel Hapro skiboxen als dakkoffers zijn uitgerust met stevige bevestigingspunten om ervoor te zorgen dat de lading veilig en stabiel wordt vervoerd. Welke dakkoffer u kiest, hangt af van de specifieke behoeften en activiteiten die u van plan bent te ondernemen tijdens uw vakantie. Hieronder vindt u een aantal voordelen van een universele dakoffer:

• Frequenter en optimaal gebruik van uw dakkoffer
• Meer plaats voor uw ski’s en bagage
• Eenvoudiger te monteren
• Mogelijkheid tot dubbelzijdige opening
• Makkelijker in- en uitladen van ski’s en bagage
• Uiterlijke vormgeving