HAPRO FIETSENDRAGERS: TIPS VOOR MONTAGE EN GEBRUIK

Drie handige tips voor het gebruik van Hapro fietsendragers om ervoor te zorgen dat u uw fietsen veilig en probleemloos kunt vervoeren.

TIP 1: CONTROLEER EN BEVESTIG DE FIETSENDRAGER STEVIG

Voordat u vertrekt, is het essentieel om de fietsendrager goed te controleren en stevig te bevestigen aan uw auto. We raden aan om dit met 2 personen te doen. Zorg ervoor dat alle riemen, klemmen en bevestigingspunten goed zijn aangedraaid en veilig vastzitten. Controleer ook of de fietsendrager goed is uitgelijnd met uw auto en dat er voldoende ruimte is tussen de drager en de achterkant van uw voertuig. Dit voorkomt schade aan uw auto en zorgt ervoor dat de fietsendrager stabiel blijft tijdens het rijden.

TIP 2: BELAST DE FIETSENDRAGER VOLGENS DE VOORSCHRIFTEN

Elke Hapro fietsendrager heeft een specifiek draagvermogen, dat aangegeven wordt in de gebruikershandleiding. Het is van cruciaal belang om deze gewichtslimiet niet te overschrijden. Zorg ervoor dat u het totale gewicht van alle fietsen dat u wilt vervoeren optelt en dit vergelijkt met het maximale draagvermogen van de fietsendrager. Overbelasting kan niet alleen schade veroorzaken aan de drager, maar ook gevaarlijk zijn tijdens het rijden.

TIP 3: BEVESTIG DE FIETSEN STEVIG AAN DE DRAGER

Het is van groot belang dat u de fietsen stevig en correct bevestigt aan de fietsendrager. Gebruik de meegeleverde riemen en beveiligingssystemen om de fietsen aan de drager vast te maken. Zorg ervoor dat alle riemen goed zijn aangespannen en dat de fietsen niet los kunnen bewegen tijdens het rijden. Controleer ook regelmatig tijdens uw reis of de fietsen nog stevig vastzitten. Door deze tips in acht te nemen, kunt u met vertrouwen uw fietsen vervoeren. Vergeet niet om tijdens lange ritten regelmatig te stoppen en de fietsendrager opnieuw te controleren. Zo kunt u ervoor zorgen dat alles veilig is en stevig blijft zitten. Tot slot natuurlijk veel plezier met uw fietsavonturen!