HANDIGE TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN UW HAPRO DAKKOFFER

Met deze tips bent u goed voorbereid om optimaal gebruik te maken van uw Hapro dakkoffer en veilig te reizen met al uw extra bagage. Onthoud altijd dat veiligheid voorop staat, dus neem de tijd om alles correct te installeren en te bevestigen voordat u aan uw reis begint.

Bij elke Hapro dakkoffer wordt een handleiding meegeleverd waarin u precies kunt terugvinden hoe u de dakkoffer op de juiste manier op de dakdragers kunt monteren. Lees de handleiding zorgvuldig door. Een paar belangrijke tips:

 1. Zorg ervoor dat de dakkoffer midden op de dragers staat. Zo wordt het gewicht van de box het meest gelijkmatig verdeeld.
 2. Houdt u er rekening mee dat de kofferklep nog volledig moet kunnen openen.
 3. Zorg ervoor dat de dakkoffer recht op de auto bevestigd is, zodat de koffer een minimale invloed heeft op het rijgedrag.

Het laden van uw dakkoffer is van groot belang, niet alleen om de ruimte optimaal te benutten, maar ook voor uw veiligheid en die van anderen. Bij het inpakken van de dakkoffer is het daarom belangrijk om de lading gelijkmatig te verdelen. Houdt hierbij rekening met de volgende zaken:

 1. Check de maximale daklast van uw auto alvorens een box te beladen. Het gewicht van de box, dragers en bagage mag de maximale daklast niet overschrijden
 2. Lichtere spullen, zoals kleding, slaapzakken en kussens, kunnen bovenop worden geplaatst. Hierdoor blijft het zwaartepunt van de auto laag, wat de stabiliteit bevordert.
 3. De belading van de dakkoffer moet zo gelijkmatig mogelijk worden verdeeld.
 4. Zorg ervoor dat de lading tijdens het rijden niet kan schuiven.
  Belaad de dakkoffer niet te hoog, zodat het deksel gemakkelijk te sluiten is.
 5. Plaats de zwaarste bagage in de box zo veel mogelijk boven de dragers in het midden van de box.
 6. Wanneer u bagage met scherpe, uitstekende randen vervoert, dek deze dan goed af om beschadigingen aan de dakkoffer en overige bagage te voorkomen.
 7. Plaats in de dakkoffer zo veel mogelijk lichte spullen. Stop de zwaarste spullen in de kofferbak van uw auto. Zo houdt u het zwaartepunt het laagst, iets dat het rijgedrag ten goede komt.

Zorg ervoor dat alle items stevig zijn verpakt en dat er geen losse voorwerpen in de dakkoffer liggen. Om uw dakkoffer optimaal in te delen, heeft Hapro een speciale tassenset ontwikkeld. Deze is apart verkrijgbaar in onze shop. Dit voorkomt dat items gaan schuiven of bewegen tijdens het rijden, wat het risico op schade aan uw spullen en de dakkoffer vermindert.

Elke dakkoffer heeft een maximale belasting die niet mag worden overschreden. Controleer het laadvermogen van uw Hapro dakkoffer en zorg ervoor dat u hier niet boven komt. Het is belangrijk om het gewicht van de dakkoffer zelf ook mee te tellen bij het bepalen van de totale belasting.

Hoewel moderne dakkoffers aerodynamisch zijn ontworpen, kan het hebben van extra bagage op het dak van uw auto het brandstofverbruik beïnvloeden, vooral bij hoge snelheden. Probeer uw snelheid te matigen om het brandstofverbruik te minimaliseren en het rijden veiliger te maken, vooral in winderige omstandigheden.

Tijdens lange ritten is het raadzaam om regelmatig te stoppen en de bevestigingen van de dakkoffer te controleren. Controleer ook of de lading nog steeds stevig is vastgezet. Wind en beweging kunnen na verloop van tijd de spanning op de riemen verminderen, dus het is goed om dit af en toe te controleren.

HAPRO DAKKOFFER VIDEOS

Hapro dakkoffers bij RTL Autowereld video

Hapro Traxer uitleg en montagevideo