OPTIMAAL ONDERHOUD VAN UW HAPRO FIETSENDRAGER

Hieronder vindt u drie belangrijke tips voor het onderhouden van uw Hapro fietsendrager, zodat deze in optimale staat blijft en zo lang mogelijk meegaat.

TIP 1: REGELMATIG REINIGEN EN INSPECTEREN

Het is essentieel om uw Hapro fietsendrager regelmatig schoon te maken en te inspecteren. Na gebruik kunnen er vuil, insecten, modder en andere verontreinigingen op de fietsendrager achterblijven. Maak het oppervlak schoon met milde zeep en water, en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen die de lak of het materiaal kunnen beschadigen. Vergeet niet om de riemen, bevestigingen en scharnierpunten te inspecteren op slijtage, scheuren of beschadigingen. Indien nodig, vervang deze onderdelen voordat u de fietsendrager opnieuw gebruikt.

TIP 2: SMEER BEWEGENDE DELEN

Om ervoor te zorgen dat de Hapro fietsendrager soepel blijft werken, is het belangrijk om regelmatig bewegende onderdelen te smeren. Breng waar nodig een beetje smeermiddel aan op de scharnierpunten, vergrendelingen en andere bewegende delen. Dit voorkomt niet alleen slijtage door wrijving, maar zorgt er ook voor dat de fietsendrager gemakkelijk kan worden ingeklapt en opgeborgen.

TIP 3: BEWAAR DE FIETSENDRAGER OP EEN VEILIGE EN DROGE PLAATS

Wanneer u de fietsendrager niet gebruikt, is het aan te raden om deze op te bergen op een droge plaats, zoals in een garage of berging. Langdurige blootstelling aan vocht en weersinvloeden kan leiden tot roestvorming en verslechtering van de materialen. Zorg er ook voor dat u de fietsendrager op een veilige plek bewaart waar deze niet kan vallen of omvallen, om schade te voorkomen. Voor de Hapro Atlas Premium Xfold range bieden wij een speciale opberghoes aan waardoor het opbergen van uw Hapro Atlas Premium Xfold nog eenvoudiger wordt.  

Door deze eenvoudige maar belangrijke onderhoudstips op te volgen, kunt u de levensduur en prestaties van uw Hapro fietsendrager maximaliseren. Regelmatig onderhoud zal u niet alleen helpen om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen, maar ook ervoor zorgen dat uw fietsendrager veilig en betrouwbaar blijft, elke keer dat u deze gebruikt.