OPTIMAAL ONDERHOUD VAN UW HAPRO DAKKOFFER

Hier volgen een aantal belangrijke onderhoudstips om ervoor te zorgen dat uw dakkoffer in optimale staat blijft.

REGELMATIG SCHOONMAKEN

Het is essentieel om uw dakkoffer regelmatig schoon te maken, vooral na een lange reis of een periode van opslag. Gebruik milde zeep en water om vuil, insecten en andere verontreinigingen te verwijderen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen (bv. poetsmiddel, olie, oplosmiddel, alcohol, chloor of ammoniakhoudend schoonmaakmiddel) die het oppervlak van de dakkoffer kunnen beschadigen. Deze beïnvloeden de samenstelling van het kunststof en leiden tot onherstelbare beschadigingen en/ of verkleuringen. Droog de dakkoffer volledig af voordat u deze opbergt om schimmel- en geurvorming te voorkomen.

CONTROLEER DE VERGRENDELINGEN

De vergrendelingen van de dakkoffer zijn cruciaal om uw bagage veilig te houden tijdens het rijden. Regelmatig controleren of de vergrendelingen goed werken en in goede staat zijn, is van groot belang. Indien nodig, smeer ze met een smeermiddel op siliconenbasis om ervoor te zorgen dat ze soepel blijven functioneren. Controleer ook of de sleutels goed passen en houd een reservesleutel op een veilige plaats.

INSPECTEER HET MONTAGESYSTEEM

Het montagesysteem van de dakkoffer moet stevig en betrouwbaar zijn om ongelukken tijdens het rijden te voorkomen. Regelmatig controleren of alle bevestigingspunten goed vastzitten en dat er geen beschadigde of versleten onderdelen zijn. Zorg ervoor dat het montagesysteem compatibel is met uw voertuig en dat de dakkoffer correct is bevestigd volgens de instructies van de fabrikant.

VEILIG OPBERGEN

Als u de dakkoffer niet gebruikt, bewaar deze dan op een koele, droge en schone plaats, uit direct zonlicht en weersinvloeden. Zorg ervoor dat de dakkoffer goed is afgedekt om stof en vuil te voorkomen. U kunt hiervoor een Hapro beschermhoes gebruiken. Uw Hapro dakkoffer dient altijd plat met de onderzijde op de grond te liggen. Plaats de dakkoffer niet op de zijkant of de punt, om scheuren of barsten in de schaal te voorkomen. Bij gebruik aan ruimte, kunt u er ook voor kiezen om een dakkofferlift te gebruiken.

Door deze onderhoudstips in acht te nemen, kunt u ervoor zorgen dat uw dakkoffer altijd klaar is voor veilig gebruik en in uitstekende conditie blijft, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw reizen en avonturen!

Hapro Dakkofferhoes - Zorgt ervoor dat u uw dakkoffer tijdens de opslag beschermd wordt tegen beschadigingen, stof en vuil.
Hapro Dakkofferlift - Berg uw Hapro dakkoffer ruimtebesparend op.